Gunnebo Slott och Trädgårdar

Vårt åtagande

Vi lyfter fram och synliggör vårt miljöarbete för våra besökare och intressenter. Våra trädgårdar och Gunnebo Kaffehus och Krog är KRAV-certifierade vilket innebär att all odling och inköp av råvaror är ekologisk enligt KRAV:s kriterier. Menyerna skapas utifrån vad trädgårdsmästarna skördar och de lokala producenterna levererar i säsong. Vi strävar efter att minimera matsvinnet och eventuell överbliven mat komposteras eller lämnas till den kommunala biogasanläggningen. Trädgårdsarbetet sköts i första hand med traditionella metoder. I butikens sortiment är ekologiska och Fairtrade-märkta produkter en självklarhet och leksakerna är giftfria.

Så långt det är möjligt undviker vi fossila bränslen och flertalet arbetsfordon är elektrifierade. När vi ersätter utrangerade redskap och maskiner söker vi alltid ett mer energieffektivt alternativ. Vi har Grön el, och vill gärna i framtiden ingå i Mölndals ladd-infrastruktur. Vi är medlem i Hållbara restauranger, Smaka på Västsverige och även Kranmärkt.

Vi ska fortsätta arbetet med att integrera miljö- och kretsloppstänkande i verksamhetens alla delar och utbud, och vi ska vidareutveckla vår möjlighet att inspirera målgruppen genom upplevelser och lärande.

Vi har antagit följande löften inom Klimatlöftet för företag:

5. Vi ska anta Fossilfritt Sveriges transportutmaning.

8. Vi ska ha en policy för distansarbete som tillåter hemarbete hela dagar.

13. Vi ska minska klimatpåverkan från egna eller inköpta måltidslösningar i vår verksamhet och nå mål.

14. Vi ska minska matsvinnet från egna eller inköpta måltidslösningar i vår verksamhet och nå mål.

15. Vi ska minska vår klimatpåverkan från livsmedel på möten och event.

17. Vi ska minska klimatpåverkan från inköp.

20. Vi ska ha ett aktivt arbete för cirkulära arbetskläder.

25. Vi ska ha 100 procent förnybar el i företagets elavtal.

28. Vi ska effektivisera vår elanvändning.