Frukostseminarium med Klimat 2030 den 4 december

Vårt årliga evenemang inom Klimat 2030 blir i år ett frukostseminarium den 4 december kl 9.00-10.10.

Lokal: Svenska mässan i Göteborg. Ingång via Gothia Towers huvudentré, Mässans gata 24. Registrering 1 trappa upp. Lokal: G4. Spårvagnshållplats: Korsvägen.

Innehåll och medverkande

 

Nina Ekelund, Hagainitiativet
Nina Ekelund är generalsekreterare för Hagainitiativet som arbetar för att minska näringslivets utsläpp och lyfta klimatfrågan. Nina har över 20 års erfarenhet av att driva miljö- och klimatfrågor, bl.a. på Naturvårdsverket, Statsrådsberedningen, Miljöförvaltningen i Stockholms stad, Stockholm Resilience Centre samt som partistyrelseledamot hos Kristdemokraterna. Under 2015–2016 satt hon med som sakkunnig i Miljömålsberedningen som hade ansvar för att ta fram nya klimatmål för Sverige.

 

Johan Ehrenberg, ETC
Johan Ehrenberg är journalisten, företagaren och författaren som redan som 16-åring startade vad som skulle bli ETC, en tidning som med kortare uppehåll fram till idag är en rödgrön röst som sticker ut i mängden. ETC har alltid varit mer än en tidning och idag är ETC även miljöaktör genom bolag som ETC El, ETC Bygg och ETC Näring AB som utan vinstintressen vill skapa solcellsparker, klimatpositiva hyreshus och fermenterad näring.

 

 

Emil Jensen
Emil Jensen är en ordkonstnär som på scen blandar musik, lyrik, komik och brandtal till en helt egen genre. Han hörs återkommande i ”Tankar för dagen” och ”Godmorgon, världen” i Sveriges Radio och har hyllats för sina sommar- och vinterprat i P1. Genom åren har han även prisats för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri, bland annat en sommarturné på 300 mil per cykel. I höst är han aktuell med en ny bok med alla sina samlade radiotexter och med nya albumet och föreställningen ”En gemensam galning”. (Fotograf: Joel Nilsson)

 

Klimat 2030 ett år efter lanseringen
Samordnare för de olika satsningarna inom Klimat 2030 kommer finnas på plats och berätta om hur det går med arbetet inom kraftsamlingen.

 

Framtid Västra Götaland

Efter frukostseminariet följer heldagskonferensen ”Framtid Västra Götaland 2018 – Innovation för omställning och konkurrenskraft” som delvis kommer att fokusers på klimat kopplat till nya lösningar och innovation. Framtid Västra Götaland är nu fullbokad.

Kolla in programmet för Framtid Västra Götaland

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 19 november.

Till anmälan

Frukostseminariet kommer att livesändas.