31 mars: Webbinarium om metodiken ”Design för hållbar livsstil”

Nu kan du lära dig mer om projektstyrning och processerna i  ”Designguide för hållbar livsstil”. Välkomna på webbinarium 31 mars. Metodiken i designguiden är målfokuserad och handlar om att arbeta med design som metod för att tänka nytt och ta fram attraktiva lösningar.

Var: Digitalt webbinarium

När: Onsdag 31 mars kl. 9.00-11.00

Metoden är till för att skapa lösningar som svarar på människors behov och som går att genomföra. För att kunna ställa om till ett hållbart samhälle behöver människor ha tillgång till klimatsmarta lösningar – de behöver både kunna och vilja göra hållbara vardagsval.

Vi behöver nya angreppssätt och verktyg så som Double Diamond som underlättar för oss att se nya möjligheter. Metodiken som vi går igenom handlar om att under processens gång bredda perspektiven och därmed skapa uppfinningsrika lösningar. Den ska vara ett stöd och underlätta utvecklingsprocesser.

Designguide till en hållbar livsstil har tagits fram av Klimat 2030 i samarbete med Borås Science Park och SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign och har bland annat använts i och under projektet Kvarterets konsumtion 2030.

Detta webbinarium arrangeras inom kraftsamlingen Klimat 2030- Västra Götaland ställer om och satsningen ”Design för en hållbar livsstil”. Webbinariet kommer hållas av Petra Pettersson, samordnare under Klimat 2030. Webbinariet riktar sig till personer som jobbar i utvecklingsprocesser, så som samhällsutvecklare, hållbarhetsstrateger med mera.

Webbinariet kommer hållas av Petra Pettersson, samordnare Klimat 2030 och Peter Serrander, projektledare på Science Park Borås.

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 26 mars.
Anmäl dig här.

Inbjudan som PDF

Varmt välkomna!

 

Kontakt
Petra Pettersson, samordnare Klimat 2030

petra.pettersson@hb.se