9 februari: Slutkonferens för ”Kunskapskliv för klimatsmarta offentliga måltider”

”Utmaning antagen: Vi vill gemensamt försöka minska klimatavtrycket från vår måltidsverksamhet med 13 procent.” Så löd visionen när projektet Kunskapskliv för klimatsmarta offentliga måltider drog igång. Tillsammans med RISE har regionservice och nio kommuner i Västra Götaland tagit gemensamma kliv för klimatet. Projektet har pågått i två års tid med lärandet i fokus. Menyer har vässats, matsvinnet har detaljstuderats och måltidspresentationen har lyfts till nya nivåer. Konferensen tar oss med på en resa från provsmakningsvagnar till dialogaktiviteter med pedagoger.

Gemensamma kunskapskliv för klimatet – offentliga måltider visar vägen

Nu bjuder projektet in till digital slutkonferens den 9 februari kl. 10-12. Under slutkonferensen kan du ta del av resultat, erfarenheter och goda exempel från 10 offentliga organisationer i Västra Götaland.

Konferensen riktar sig till dig som arbetar inom offentlig måltid, skola, vård eller omsorg. Även du som verkar i annan bransch, men med ett intresse för mat och klimat, är välkommen. Av särskilt intresse för de kommuner som antagit kommunernas klimatlöften nr. 12 om matsvinn och nr. 13 om klimatpåverkan från maten.

Mer information och anmälan