Fullsatt seminarium gav hopp om fossilfria byggnader

Paneldebatt modererad av Peter Selberg (Johanneberg Science Park och Klimat 2030:s samordnare för fokusområdet Sunda och klimatsmarta bostäder och lokaler) med Agneta Wannerström (Skanska), Lena Hagert Pilenås (Boverket), Nina Jacobson (Lokalförvaltningen i Göteborg Stad) och Maria Perzon (Bengt Dahlgren AB).

Johanneberg Science Parks frukostseminarium drog fullt hus den 19 oktober med en publik som ville veta mer om hur vi kan få fler fossilfria byggnader. Klimat 2030:s samordnare Peter Selberg modererade panelen med en kvartett från Skanska, Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad, Bengt Dahlgren AB och Boverket.

Frukostens tema ”Finns det hopp om fossilfria byggnader?” syftar på projektet Hoppet där Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad nu i full gång med Sveriges första fossilfria byggnation. Till 2020 vill man uppföra en världsunik förskolebyggnad som i material, metod och process åstadkommits utan fossila material, energislag eller drivmedel. Projektet har genererat ett stort antal forskningsprojekt och konkreta initiativ för att få fram fossilfria byggmaterial och annat som ofta saknas på marknaden idag. Den 25 april hade Klimat 2030 aktörsforum om fossilfria installationer som en del i det arbetet.

Johanneberg Science Park samordnar arbetet inom Klimat 2030’s fokusområde Sunda och klimatsmarta bostäder och lokaler.