Innovationslabb 28 maj: Så minskar vi matsvinnet

Vad kan dagligvaruhandeln göra för att minska matsvinnet i hushållen? Och vad kan restauranger och offentliga kök göra för att minska svinnet från måltiderna utanför hemmet? Nu vill vi boosta innovation kring matsvinn i kopplingen kund-leverantörskedjan genom ett innovationslabb som involverar olika kompetenser i idéprocessen. Vill du vara med? Vi bjuder in aktörer från näringslivet, akademin, offentlig sektor och andra som är intresserade av matsvinnsfrågor, för att tillsammans workshoppa kring hur vi ska minska matsvinnet.

Arbetet sker i mindre, noggrant sammansatta grupper och enligt en välplanerad innovationsprocess där vi diskuterar olika förberedda utmaningsfrågor kring matsvinn och hur detta kan minskas. Under dagen kommer vi lyssna till inspirationsföredrag och ha förmånen att närvara vid tillkännagivandet av årets pristagare av WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, vars tema 2019 är just matsvinn. Deltagarna bjuds på lunch på svinnrestaurangen VÄRT. På slutet av dagen kommer grupperna pitcha sin idé för en jury, med möjlighet till VGR och Almi:s utvecklingscheckar och finansiering.

När: 28 maj kl 8.30-16.30
Var: Yes Box, Gamlestadsvägen 4, 415 02 Göteborg. (Här finns vägbeskrivning)

Anmälan senast den 20 maj. Antalet platser är begränsat. Kostnadsfritt, men en no show-avgift på 300 kr tas ut vid avanmälan senare än 24 h innan start. Lunch och fika ingår, meddela eventuella allergier till azadeh.kazemi@businessregion.se.

Anmäl dig här

Arrangörer: Business Region Göteborg, Gothenburg Climate Partnership/Göteborgs stad, Klimat 2030 och GAME/Agenda 2030 i Väst, tillsammans med ADA.

Här skriver GAME/Agenda 2030 i Väst om innovationslabbet och några av resultaten.