Klimatkväll & vårmingel på Johanneberg Science Park

Välkommen till Johanneberg Science Parks stora Klimatkväll 2019 med vårmingel! Företag, organisationer, experter är välkomna – och så vi, vanliga människor som insett att något behöver göras och det är upp till oss att göra det. Ingen idé är för liten, alla insatser räknas! Goda exempel sökes!

Kvällen handlar om att lyfta goda exempel på vad som redan görs, och vad du och jag kan göra för klimatet idag och imorgon. Vi vill inspireras av de åtaganden som företag och organisationer gör inom Klimat 2030.

Och vi vill ha in dina idéer och tips! Skicka gärna in ditt förslag redan nu, några utvalda förslagslämnare får ett par minuter på scen för att informera oss andra (obs valfritt!) Maila till: katarina.nordstrom@johannebergsciencepark.com

De fem B:na

Klimatvällen inleds med korta presentationer av de fem B:na Bilen, Biffen, Bostaden, Banken och Butiken med hjälp av sakkunniga och experter inom Klimat 2030 – Västra Götalands kraftsamling för en klimatsmart region (namn publiceras kontinuerligt).

Efter lite lättare mat och god dryck öppnar vi för samtal; diskussion, resonemang och engagemang i mindre grupper omkring de fem B:na.

 

Mål: När kvällen är slut ska du vet vad dina nästa steg är, i ditt eget klimatarbete. Privat och i arbetslivet. Som företagare, medarbetare och människa.

Tid: Torsdag 23 maj kl 16:00 – ca 18:30

Plats: Ooto, Johanneberg Science Park Sven Hultins Plats 2 (guldhuset)

Praktisk information: Buss 55 till ändhållplats. Eller spårvagn till Chalmersplatsen + ca 10 min promenad

 

Program

16:00 Välkomna och inspiration

16:15 – 17:15 Korta presentationer: Bilen, Biffen, Bostaden, Banken och Butiken

17:15 Mingel med lättare mat och god dryck by Ooto

17:30 – 18:30 Fristyrda samtal omkring varje ”B” – Välj ett eller ett par områden.

 

Road to COP25

Under kvällen går även startskottet för Road to COP25. Vi tar sats redan nu inför årets COP25-seminarium, en repris av vårt lyckade COP24-seminarium i vintras. 2019 års klimatmöte COP25 hålls i Santiago, och vi kör seminarium COP25 den 29 november, även i år tillsammans med Ekocentrum och Fores Väst. Häng med från början!

Medlemsmingel

Ett inslag i Klimatkvällen är traditionsenligt sommarmingel för medlemmar i Johanneberg Science Parks nätverk för små och medelstora företag, alla medlemmar hälsas extra välkomna! Intresserad? Läs mer här!

Arrangörer

Klimat 2030 samt Chalmers Industriteknik och Johanneberg Science Park i samarbete inom Industriell Dynamik, med gästande Ekocentrum och Fores Väst.

Läs mer och anmäl dig här