Klimat 2030 på klimatmötet COP23 i Bonn

Så har klimatmötet COP23 avslutats i Bonn. Målet för mötet har varit att skriva ett utkast till en regelbok för hur klimatavtalet från Paris ska förverkligas, vilken väntas vara klar 2018. Målet har även varit att diskutera hur ambitionen inom klimatarbetet ska kunna höjas.

Magnus Berntsson som är ordförande i Västra Götalandsregionens fullmäktige deltog i Bonn. Magnus är även ordförande i den europeiska regionorganisation AER, samt R20 (Regions of Climate action). Genom Magnus deltagande skapades synlighet för det hållbarhetsarbete som bedrivs inom Västra Götaland, med Klimat 2030 som ett tydligt sammanhållande exempel. Genom ordförandeskapet i R20 får Västra Götalandsregionen en unik möjlighet att delta och spela en central roll i utformningen av EUs framtida finansieringsinstrument samt modeller för hållbarhetsarbetet. Även Gerda Roupe som är processledare för Klimat 2030 deltog vid mötet i Bonn.

Arbetsmöte där bland andra Magnus Berntsson, Arnold Schwarzenegger samt EU-kommissionär Maroš Šefčovič deltar.

Magnus Berntsson tillsammans med Al Gore och Seouls borgmästare Park Won-Soon, båda tidigare vinnare av Göteborgspriset.

 

Läs mer

VGR Fokus: ”Visst kan vi påverka EU”

R20 (Regions of Climate Action)

AER (Assembly of European Regions)