Klimatforskaren Kevin Anderson till Göteborg

Vad krävs för att begränsa den globala uppvärmningen till max 2 grader? Hur kan verktyget klimatbudget bidra till att vi lyckas?

Se webbsändning med Kevin Anderson, Helen Persgren och samordnarna för Klimat 2030 på vår facebooksida.

Presentationer

Kevin Anderson är internationellt känd klimatforskare och gästprofessor i klimatledarskap på Uppsala universitet. Nu är han ute på cykelturné – Swedish Carbon Cycle. Han kommer till Göteborg från Halmstad och resan går sedan vidare för att avslutas i Almedalen. I Almedalen kommer resultaten och idéerna från turnén att bli en del i att skapa dialog om Sveriges miljöpolitik och vikten av att klara Parisavtalets tvågradersmål.

Livesändning 21 juni kl. 8-10

På förmiddagen den 21 juni träffar Kevin träffar tjänstemän och politiker på regional och lokal, samt samordnarna inom Klimat 2030. Vi kommer att webbsända den första delen av förmiddagen, när Kevin håller sitt föredrag. Föredraget är på engelska. Livesändningen kommer du att hitta på Klimat 2030’s facebooksida. Medverkar gör även Helen Persgren, förste vice ordförande i Västra Götalandsregionens Miljönämnd, samt samordnare från Klimat 2030.

Föreläsning och panelsamtal 21 juni kl. 19-21

Vill du träffa Kevin och själv delta i diskussionerna så bjuder tre klimat- och miljöföreningar in till föreläsning och diskussion på Litteraturhuset i Göteborg den 20 juni kl 19-21.