Lunchföreläsning med Paul Svensson 22 oktober
Hur gör vi för att vara föregångare i arbetet med klimatsmart mat?
Välkomna att lyssna på Paul Svensson, kock och sommarpratare som har som ledstjärna att vi ska använda all mat som vi köper hem. Vi får också lyssna Backaskolan i Härryda kommun som minskar matsvinnet genom att tillaga skolmaten av sådant som annars skulle slängts.
När: Måndag 22 oktober
Tid: Klockan 11.30-12.10 serveras enklare vegetarisk lunchwrap
Klockan 12.10-13.00 föreläsning
Var: Länsstyrelsens hörsal, Stora Badhusgatan 2, Göteborg
Begränsat antal platser, sista anmälningsdag 15 oktober anmäl dig här
Vem är Paul Svensson?
Sedan 2014 driver Paul Fotografiskas restaurang i Stockholm utifrån sin ideologi – gastronomi, kärlek och själ. En av Pauls ledstjärnor är att vi ska använda all mat som vi köper hem och inte som idag – slänga en tredjedel. När Paul sätter sina menyer utgår han ifrån grönsakerna, kött och fisk är tillbehören. Han har arbetat som kock runt om i Europa och Sverige, har representerat Sverige i Bocuse d’Or som är ett VM för professionella kockar.
Du kanske hörde honom i somras i Sommar i P1
Vad gör Backaskolan?
Backaskolan i Härryda kommun minskar matsvinnet genom att tillaga skolmaten av sådant som annars skulle slängts. Under lunchföreläsningen berättar Carina Nilsson och Mats Andersson om Backaskolans arbete. Nyfiken på Backaskolans arbete? Läs gärna artikel här