Missa inte chansen att komma med i Klimatlöftet för företag


Nu är det bara två veckor kvar för att hoppa på Klimat 2030s nya satsning – Klimatlöftet för företag! Anmälan stänger den 30 september.

Detta är kanske något för ditt företag, eller något du vill tipsa ett företag om? Satsningen riktar sig till små och medelstora företag i Västra Götaland.

– Nu är hög tid att anmäla sig för att inte missa starten i oktober! Vi vill göra det enkelt och roligt att komma med genom att minska tröskeln att börja med ett mer omfattande klimatarbete. Det är väldigt positivt att många företag från olika branscher redan anslutit sig, säger projektledare Camilla Kinnear på Västsvenska handelskammaren.

Många är redan med

Många har redan anslutit sig till satsningen och antagit klimatlöften. Till exempel företag inom transportbranschen, städföretag, restauranger, butiker, byggföretag, investeringsrådgivare och medieföretag. Även förpackningsföretag, konsulter och företag inom produktutveckling, turism, IT-lösningar och många fler är redan med.

”Är man inte med i den gröna omställningen blir man akterseglad”, menar Per Olof Tapper, VD på Solhem Fönsterputs & Takvård AB i Skövde som är ett av de företag som redan antagit klimatlöften. Ett annat företag som anslutit sig till satsningen är Forankra AB. Fredrik Hildingson som är Product Assortment Manager på Forankra menar att:

”Det är vårt ansvar att arbeta utifrån ett livscykelperspektiv och sträva efter att kontinuerligt förbättra alla aspekter av vår affär, miljömässigt, socialt och ekonomisk. Syftet är att på ett agilt sätt bidra till en bättre värld och att vara en del av Klimatlöftet för företag är ytterligare en pusselbit som hjälper oss att bidra till att minska våra utsläpp av växthusgaser. Nu får vi möjlighet att fokusera på insatser som ligger lite utanför vår kärnaffär men som kan göra stort avtryck. Inte minst när vi gör det i sällskap med andra små- och medelstora företag och jag är jätteglad att vi är med på denna resan.”

Kartläggningen av klimatlöftena kopplat till Agenda 2030

Vi har gjort en analys för att visa på hur Klimatlöftet för företag relaterar till olika mål och delmål i Agenda 2030. Syftet är att få en förståelse för vilka synergieffekter med andra samhällsmål som finns vid genomförande av klimatlöftena. Utgångspunkten har framför allt varit att se till de mer direkta effekterna, på sikt kan klimatlöftena även ge ytterligare positiv påverkan på de globala målen.

Klimatlöften och de globala målen

Gediget stöd under året

Alla företag som går med och antar löften kommer kostnadsfritt att få stöd och hjälp i arbetet med att minska sin klimatpåverkan. Detta kommer att ske genom exempelvis webinarier, rådgivning, workshops och samverkan under ett års tid.

Direkt i oktober drar webbinarierna igång som kommer guida företagen till att börja sätta tänderna i klimatlöftena. Klimat 2030s samordnare och andra experter kommer guida företagen som antar klimatlöften.

Frågor?

Kolla in vår Q&A

Fortfarande frågor? Kontakta Camilla Kinnear på Västsvenska handelskammaren

Klimatlöftet för företag drivs av Klimat 2030, Västsvenska Handelskammaren och Företagarna Västra Götaland.

Läs mer om Klimatlöftet för företag på Västsvenska handelskammarens webbplats

Glöm inte att anta klimatlöften senast den 30 september!