Vårgårda Bostäder vann miljömålspriset 2020

Vi gratulerar Vårgårda Bostäder till Miljömålspriset 2020 inom kategorin ”Mod och tempo”. Genom solenergi har de gjort sina hyresrätter självförsörjande på el och de är pionjärer i sin bransch. De jobbar också för att överskottsenergin från sommaren ska kunna lagras med hjälp av vätgas och användas när solen inte lyser lika frekvent. Vårgårda kommun är en del av Klimatråd Västra Götaland.

Juryns motivering löd: ”För att ställa om till ett hållbart samhälle krävs föregångare med mod och initiativkraft att göra det ingen annan har gjort förut. Genom att våga utforska nya kombinationer av fossilfri teknik på ett innovativt och unikt sätt, bryter denna organisation ny mark och visar vägen för andra i sin bransch. Om andra följer deras exempel finns enorm potential att förändra klimatpåverkan i befintlig bebyggelse.

– Vi tackar ödmjukast. Vi jobbar i en långsiktig bransch där vi påverkar framtida generationer och precis som Pippi Långstrump måste man våga det som man aldrig gjort förut. Vårt ledord är beslutsamhet, sade en glad och stolt Mikaela Engström som är styrelseordförande för Vårgårda Bostäder.

Nominerad i samma kategori ”Mod och tempo” var en annan representant i Klimatråd Västra Götaland – Nudie Jeans som bidrar till miljömålet Begränsad klimatpåverkan genom att laga kläder och sälja kläder på nytt second hand,

Här finns mer att läsa om Vårgårda Bostäders arbete

Om miljömålspriset 2020