Webbinarium om klimatsmarta råvaror härifrån

Webbinarium: Landet lär #32 ”Hur får vi mer klimatsmarta råvaror härifrån?”

Det finns många fördelar med att äta mer närproducerade råvaror. Förutom att undvika långa transporter kan konsumtionen även bidra till fler arbetstillfällen lokalt. Men hur får vi fler konsumenter att upptäcka fördelarna med närproducerad mat? Och vad behövs för att vi ska kunna odla fler klimatsmarta råvaror i Sverige? I det här webbinariet föreläser spannmålsodlaren Therese W Olsson och kocken Emelie Nielsen om hur de arbetar med klimatsmarta, lokala råvaror.

Webbinariet görs med utgångspunkt från broschyren Klimatsmarta råvaror härifrån som är framtaget som en del av kraftsamlingen Klimat 2030. Syftet med broschyren är att lyfta råvaror som är bra för både klimatet och hälsan. Bland annat lyfts olika proteinråvaror som skulle kunna odlas i Sverige i större utsträckning än idag, så som gråärt och quinoa. Och just gråärt är något som Therese W Olsson och hennes man har börjat odla vid sidan av spannmål.

Om föreläsarna

Emelie Nielsen är kock på restaurangerna Krubb i Töreboda och Norrqvarn i Lyrestad. Hon är ambassadör för ”Smaka på Västsverige” och har stor erfarenhet av att jobba med lokala råvaror.

Therese W Olsson driver Slätte gård utanför Töreboda tillsammans med sin man. På gården odlas ekologiskt spannmål och de senaste åren även gråärter.

När?

25 februari kl. 12.00-12.45.

Se inspelning från webbinariet